تأثیر استرس و اضطراب بر سلامتی قلب چیست؟

همه افراد، کم یا زیاد با مسئله استرس مواجه شده‌اند. اضطراب داشتن یا به بیانی استرسی بودن بیش‌ازحد، برای سلامتی قلب انسان مضر است. مطالعات در زمینه تأثیر استرس بر سلامتی قلب، بیان می‌کند که رابطه تنگاتنگی میان استرس و لخته شدن خون در رگ‌ها وجود دارد که در این مورد فرد دچار حمله قلبی می‌شود. این افراد می‌توانند گاهی با یک کار ساده و راحت از خطرات ناشی از فشارخون بالا جلوگیری کنند؛ یکی از متداول‌ترین این روش‌ها، استفاده از دستگاه فشارخون است. داشتن یک دستگاه کوچک در منازل به اکثر افراد توصیه می‌شود. فروشگاه تجهیزات پزشکی «آریومهر» ارائه دهنده انواع کالاهای پزشکی ازجمله دستگاه فشارخون با کیفیت و تنوع بالا است. شما به راحتی با مراجعه فروشگاه آنلاین ما، می‌توانید انواع دستگاه‌های فشار خون باقیمتی مناسب را مشاهده و به خریدی مطمئن و ایده‌آل بپردازید.

استرس و اضطراب، دو واژه متفاوت

استرس و اضطراب کاملاً مشابه یکدیگر هستند؛ پس تشخیص تفاوت میان آن دو، اندکی دشوار است. استرس، پاسخ بدن فرد به یک اتفاق است و احتمالاً بازه زمانی کوتاهی دارد. عوامل تحریک‌کننده آن می‌تواند یک امتحان سخت یا یک مصاحبه شغلی باشد. اضطراب، ناشی از استرس است. یک احساس طولانی‌مدت است که معمولاً به‌سرعت از بین نمی‌رود. اضطراب می‌تواند بر معاشرت، ترک خانه و کنار آمدن با زندگی روزانه تأثیر بگذارد.

مهار کردن و مدیریت استرس برای حفظ سلامتی قلب

این نکته را مدنظر بگیرید که نحوه برخورد با استرس بسیار مهم است. برخی از افراد با رفتارهای نادرست مثل سیگار کشیدن و پرخوری، به آن پاسخ می‌دهند و سعی در مهار آن دارند. غالباً افراد مضطرب و تحت ‌فشار روحی، به غذاهای فست فودی و انواع دسرها روی می‌آورند. خوردن این غذا‌ها، خود دلیلی برای افزایش فشارخون، دیابت و آسیب به شریان‌هایی است که موجب حمله قلبی و سکته مغزی می‌شوند.

اما برخی دیگر با روش‌های درست مثل پیاده‌روی، کشیدن نفس عمیق و ورزش کردن، سعی در مهار آن دارند. پس واکنش افراد برای خنثی کردن این عارضه، بسیار حائز اهمیت است.

در مورد استرس باید بیان کرد که استرس‌های روانی مانند اضطراب و هیجان، تغییراتی در بدن ایجاد می‌کنند که به اختلال در فونکسیون اعضای بدن منجر می‌شود. همانند تأثیر استرس روی سیستم قلبی و عروقی که یک مورد اثبات شده است که می‌تواند به ابتلا به بیماری قلبی و عروقی، افزایش کلسترول و سایر خطرات و بیماری‌های قلبی منجر گردد.

حمله‌های قلبی توسط دستگاه عصبی به دلیل استرس‌های هیجانی مانند اندوه و ترس صورت می‌گیرد. پس بدون شک، بالا بودن سطح علائم اضطرابی، خطر حمله قلبی را در افراد افزایش می‌دهد؛ اما استفاده مداوم از دستگاه فشارخون سبب شده است تا افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، فشارخون بالا را زودتر تشخیص داده و خطر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی را کاهش دهند.

برخی از شیوه‌های کاهش استرس

همان‌طور که بیان کردیم، مدیریت در کنترل و مهار کردن استرس نقش مهمی در سلامتی، به خصوص سلامتی قلب می‌گذارد. برخی از این شیوه‌ها عبارت‌اند از:

  • رعایت کردن و داشتن یک برنامه رژیمی جامع که همه انواع خوراکی‌های سالم را شامل شود.
  • نکشیدن سیگار و نخوردن مشروبات الکلی.
  • حفظ آرامش، انجام تکنیک‌هایی که تأثیر مثبت بر روان می‌گذارند؛ مانند یوگا و مطالعه کردن.
  • بیان احساسات با خانواده، دوستان، همکاران و… می‌تواند به کاهش این عارضه کمک شایانی کند.

استرس چگونه موجب افزایش فشارخون می‌شود؟

فشارخون افراد زمانی که احساس استرس به آن‌ها دست می‌دهد، برای مدت کوتاهی افزایش می‌یابد. هنگام احساس استرس، بدن هورمون‌هایی همانند آدرنالین را آزاد می‌کند؛ آدرنالین سبب افزایش ضربات قلب می‌شود. در این زمان است که فشارخون فرد برای کمک به بدن بالا می‌رود. پس از پایان استرس، فشارخون فرد به حالت اولیه خود بازمی‌گردد و پایین می‌رود؛ اما عادات ناسالم مقابله با استرس که در بندهای فوق ذکر کردیم، طی مدت‌زمان طولانی، سبب ایجاد فشارخون می‌شود.

فشارخون بالا با گذشت زمان به سلامت قلب، اندام‌های اصلی و شریان‌های فرد آسیب می‌زند. این آسیب‌ها می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و گردش خون را افزایش دهند. گاهی اوقات این عوامل و آسیب‌ها ممکن است حتی خطر حمله قلبی را افزایش دهند. چه خوب است که با کنترل و مدیریت فشارخون بالا از این خطرات گریزی داشته باشیم. فرد به راحتی می‌تواند با استفاده از دستگاه فشارخون و گرفتن یک فشارخون ساده از نوسانات فشارخون خود مطلع شده و سعی در پایین آوردن و مهار آن کند.

هم‌چنین تحقیقات نشان می‌دهد که افراد مبتلا به بیماری قلبی که دارای نگرش مثبت و شاداب‌تری نسبت به افراد منفی گرا هستند، طول عمر بالاتری دارند. پس حتی یک خنده موجب پایین آمدن سطح هورمون‌های استرس، کاهش التهاب در عروق و افزایش کلسترول خوب می‌شود.

تأثیرات ناشی از استرس بر سلامتی قلب

  • بالا رفتن ضربان قلب
  • فشارخون بالا
  • درد قفسه سینه
  • مشکل در تنفس
  • بیشتر شدن تقاضا برای اکسیژن
  • ضربان قلب غیرطبیعی

انواع استرس

  • استرس فیزیکی: استرس فیزیکی برای افراد مبتلا به بیماری کرونر قلبی مضر است. فعالیت‌های فیزیکی شدید، نیاز میوکارد را به اکسیژن بیشتر می‌کند. این نوع استرس را در بیماران قلبی، استرس نوع بد تلقی می‌کنند. در افراد با قلب طبیعی و سالم، تمرینات بدنی، استرس فیزیکی مفید و نوع خوب محسوب می‌شود. همان‌طور که بیان کردیم ورزش سبب کاهش کلسترول و تنظیم فشارخون و کاهش وزن می‌شود.
  • استرس هیجانی: بیشتر مردم بر این باورند که این نوع استرس برای قلب مضر است. فرد مضطرب دچار هیجان، افزایش فشارخون، خستگی، افسردگی، سردرد می‌گرنی، اختلالات در تنفس، مسائل جنسی، اشکال در خواب و بیماری پوستی می‌شود. در ضمن افراد مضطرب، زندگی شادی ندارند، پس رابطه مستقیمی بین زمان اضطراب و بروز سکته در فرد وجود دارد.

طبق مطالعات اخیر، مقدار بالای کورتیزول در اثر استرس طولانی‌مدت می‌تواند کلسترول خون، تریگلیسیریدها، قند خون و فشارخون را زیاد کند. این عوامل ناشی از خطر بیماری قلبی هستند. این استرس می‌تواند باعث شرایط متغیری شود که سبب ایجاد رسوب پلاک در شریان‌ها می‌شود. حتی یک استرس جزئی، سلامت قلب را به خطر می‌اندازد. این خطر، کاهش جریان خون در عضله قلب است یا شرایطی که در آن قلب به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی‌کند.

رابطه میان استرس و محل کار

استرس و تنش‌های عصبی ناشی از مشاغل نیز می‌تواند در بروز بیماری‌های قلبی دخیل باشد. طبق مطالعات اخیر در کشور سوئد، افرادی که در مشاغل با فشار عصبی بالا فعالیت می‌کنند، بیشتر به بیماری فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا می‌شوند. فیبریلاسیون دهلیزی نوعی ناراحتی قلبی است که در آن، قلب نامنظم می‌تپد و موجب کاهش فشارخون می‌شود. برخی مواجهات شغلی مانند سروصدا، ساعات کار طولانی و استرس‌های روانی ناشی از کار و کار شبانه، می‌تواند در طولانی‌مدت سبب بروز این بیماری شود.

به افراد شاغل در این دسته کارها مانند آتش‌نشان‌ها، افسران پلیس، کارکنان اورژانس پزشکی پیشنهاد می‌کنیم که با نشانه‌های استرس آشنا شوند. با انجام بعضی کارهای ساده مانند ورزش، خواب کافی و حتی کنترل مرتب فشارخون خود توسط دستگاه فشارخون، گامی در جهت زندگی سالم بردارند.

سندروم قلب شکسته ناشی از فقدان عزیزان

سندروم قلب شکسته، نوعی دیگر از حمله قلبی است. در این نوع حمله قلبی، پارگی پلاک یا مسدود شدن رگ‌های خونی رخ نمی‌دهد. به آن کاردیومیوپاتی استرس گفته می‌شود. اعتقاد بر این است که کاردیومیوپاتی استرسی، بر اثر استرس احساسی ناگهانی، مثل فوت یک عزیز رخ می‌دهد؛ نسبت به حمله قلبی معمولی، ضرر کمتری دارد. برای همین برخی آن را «سندروم قلب شکسته» نام‌گذاری کرده‌اند. سندروم قلب شکسته در زمان ترشح هورمون‌های استرس نیز رخ می‌دهد.

آشنایی با دستگاه فشارخون، دستگاهی برای کنترل سلامتی

به نیرویی که قلب بر اثر پمپاژ خون به دیواره سرخ رگ‌ها وارد می‌کند، فشارخون گفته می‌شود. دستگاه فشارخون، دستگاهی است که برای اندازه‌گیری فشارخون، مورداستفاده قرار می‌گیرد. فشارخون دارای یک مقدار مینیمم و ماکزیمم است. این میزان‌ها برحسب میلی‌متر جیوه حساب می‌شوند؛ اما عموماً آن را بر اساس سانتی‌متر جیوه لحاظ می‌کنند. در هنگام گزارش فشارخون با دستگاه باید هر دو مقدار گفته شود. به‌نوعی، گزارش فشارخون یک عدد کسری است که صورت آن فشارخون ماکزیمم و مخرج آن مینیمم است؛ مثل 80/120.

لازم است تا نوسانات فشارخون، (میزان خیلی بالا یا پایین آن) برای افرادی که دارای فشارخون هستند، اندازه‌گیری شود. این کار را می‌توان با استفاده از دستگاه فشارخون انجام داد.

انواع دستگاه فشارخون ­­­­­­

دستگاه‌های فشارخون در انواع مختلفی به بازر عرضه می‌شوند؛ اما باید بدانیم که اساس کار همه آن‌ها یکسان است. چند نمونه از انواع رایج آن شامل:

این دستگاه قدیمی‌ترین، مرسوم‌ترین و دقیق‌ترین دستگاه برای سنجش فشارخون است. این نمونه، خطای اندازه‌گیری پایین و طول عمر بالایی دارد. به همین علت است که دستگاه فشارخون جیوه‌ای میان پزشکان و کادر درمان محبوب است.

  • دستگاه فشارخون جیوه‌ای: این دستگاه قدیمی‌ترین، مرسوم‌ترین و دقیق‌ترین دستگاه برای سنجش فشارخون است. این نمونه، خطای اندازه‌گیری پایین و طول عمر بالایی دارد. به همین علت است که دستگاه فشارخون جیوه‌ای میان پزشکان و کادر درمان محبوب است.
  • فشارسنج عقربه‌ای: فشارسنجی است که مصرف‌کنندگان زیادی دارد و ازجمله متداول‌ترین دستگاه‌ها برای کنترل فشارخون است.
  • فشارسنج دیجیتالی: جدیدترین دستگاه کنترل فشارخون است. این نوع فشارسنج کارایی راحت‌تری نسبت به دیگر دستگاه‌ها دارد، برای همین مورد استقبال خانواده‌ها واقع شده است.

هنگام خرید دستگاه فشارخون، نکاتی را باید مدنظر گرفت ما در اینجا به چند مورد اشاره می‌کنیم:

  • میزان دقت: هرچه میزان دقت دستگاه بالاتر باشد احتمال خطا پایین‌تر است.
  • ضمانت‌نامه: هنگام خرید فشارسنج دیجیتالی، حتماً به خدمات پس از فروش آن توجه کنید.
  • میزان حافظه فشارسنج: بهتر است که فشارسنج شما قابلیت نگهداری اطلاعات را حداقل تا یک ماه داشته باشد.

فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی ما یعنی «آریو مهر»، یک فروشگاه معتبر است که انواع دستگاه‌های فشارخون با برندهای معروف دنیا و تضمین شده را مطابق با هر سلیقه و توان مالی در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهد. برخی از برندهای ما به قرار زیر است:

  • فشارسنج دیجیتالی امرن: ازجمله فشارسنج‌های معروف دنیا با دقت و کیفیت بسیار عالی که مورد تایید داروسازان و پزشکان  واقع شده و محصول کشور ژاپن است.
  • فشارسنج دیجیتالی بیورر: این فشارسنج با دارا بودن قابلیت بلوتوث، ذخیره نتایج، usb و قابل استفاده برای چند کاربراست. این فشارسنج دقت اندازه گیری بالایی دارد و توسط کشور آلمان تولید می‌گردد.
  • فشارسنج دیجیتالی امسیگ: این فشار سنج‌ها سنسورهای خیلی پیشرفته، دقت و سرعت اندازه گیری بالایی دارند. قابل اتصال به گوشی‌های هوشمند و دارای گارانتی معتبر هستند.
mehransatvat وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است